torek, 14. junij 2016

Ste vedeli ,da je bananin olupek zdrav in hranljiv , kot banana ?!


Bananin olupek nima glavne vloge le v vicih o nerodnih blondinkah, ampak ga lahko uporabimo pri številnih gospodinjskih in lepotnih trikih.





























 
Za beljenje zob                                    www.derbybanane.si
Kalij v bananinem olupku naj bi pomagal pobeliti vaše zobe. Po zobeh podrgnite z notranjo stranjo bananinega olupka, da se bo pasta razmazala po površini zob. Pustite delovati kakšnih deset minut, nato sperite z vodo in ščetkajte zobe.

Za loščenje čevljev
Dobra alternativa za loščenje čevljev je notranjost bananinega olupka. S tem podrgnete po čevljih, nato pa jih obrišete s krpo. Banane namreč vsebujejo kalij, ki je tudi v sredstvih za loščenje čevljev, poleg tega pa vsebujejo tudi olja, ki bodo ohranila usnje.
Za loščenje srebrnine
Z mokrim bananinim olupkom lahko zloščite tudi srebrnino!
Za blaženje pikov komarjev
Komarjev pik podrgnite z notranjo stranjo bananinega olupka in srbečica bo ponehala. Bananina lupina naj bi iz pika potegnila nekaj tekočine. A tega ne počnite, ko ste še zunaj in izpostavljeni mrčesu, saj bi ga ravno banana lahko pritegnila še več.
Za mehčanje mesa
Da med kuhanjem ne bi preveč izsušili mesa, lahko v posodo dodate bananin olupek. Seveda ga pred uživanjem odstranite.
Za odstranjevanje trsk
Bananin olupek z notranjo stranjo prislonite na mesto, kjer se vam je v kožo zarila trska. Encimi v banani bodo zmehčali kožo in iz nje potegnili tujek.
Proti ušem na vrtu
Številni vrtnarji bananine olupke uporabljajo v boju proti vrtnim ušem. Olupke lahko razporedite po vrtu, če se vam to zdi preveč neestetsko, pa jih lahko tudi skrijete pod zemljo.
Nahranite vrtnice
Bananine olupke zakopljite v zemljo okoli rož. Kalij v njih naj bi jim pomagal pri rasti.
V boju proti aknam in gubam
Z notranjo stranjo bananinega olupka si lahko občasno nežno podrgnete kožo. Trik pomaga v boju proti aknam, poleg tega pa naj bi celo zmanjševal gube.


Vir : http://siol.net/trendi/zdravo-zivljenje/9-nacinov-kako-uporabiti-bananin-olupek-211138

Ni komentarjev:

Objavite komentar