ponedeljek, 25. april 2016

23. Dečiji Maraton Beograd - Kids Marathon ( www.derbybanane.rs )

           23. Dečiji Maraton Beograd - Kids Marathon
                         
Ovogodišnji, 23. Smoki Smokić dečiji maraton, u čijim je kvalifikacijama učestvovalo oko 16.000 malih Beograđana iz 14 gradskih predškolskih ustanova, održan je u saradnji s Sekretarijatom za obrazovanje i dečiju zaštitu i Vrtom dobre nade, a nagrade za sve učesnike obezbedili su DERBY banana , IDEA , Soko Štark, UNIQA osiguranje,

 
Samo nekoliko dana nakon Beogradskog maratona, danas  23 4.2016 se u Zoološkom vrtu održao i 23.  Dečiji maraton, u čijim je pretkvalifikacijama učestvovalo 16.000 mališana iz svih predškolskih ustanova Beograda. Najbrži predškolac je Andrej Nikolić, koji je stazu dugu 230 m optrčao za samo 36 sekundi.
 
Andrej je izjednačio rekord Dečijeg maratona koji je utvrđen pre dve decenije. Za svojih šest godina, on je iskusan sportista, jer već dve godine trenira fudbal.
- Andrej ima pet treninga nedeljno i stalno je u formi. Mnogo voli sport i dok god ga ta želja drži, imaće našu podršku - rekao nam je tata ovog šampiona.
 
I vicešampion, Stefan Dangubić, uveliko trenira, mada od fudbala više voli karate i plivanje.
- Ovo mu je drugi maraton, a mi ćemo dati sve od sebe da Stefan nastavi da se bavi sportom, jer kažu da ima dobre predispozicije. Zato vrlo vodimo računa o ishrani - ponosna je Stefanova mama.
Odmah iza Stefana kroz cilj je protrčao Bogdan Savić i osvojio treće mesto.
- Hteo sam da budem prvi, ali nisam se spremao i bio sam treći. Mnogo sam srećan zbog medalje i nagrada - rekao je još uvek zadihani Bogdan.
Brzonogi dečaci dobili su pehare, cveće, slatkiše, a Andrej je ovenčan lovorovim vencem i uručean mu je glavna nagrada - bicikl.
A da je ipak najvažnije učestvovati, potvrdila je Nina Ćuljak, koja je u završnoj trci poslednja prošla koz cilj, ali je za to dobila titulu "Super puža".

























Osim ova četiri trkača, u završnoj trci oko Slonare takmičilo se još osmoro dečaka i devojčica, pobednika 12 kvalifikacionih trka. U njima je snage odmerilo oko 110 mališana iz 14 predškolskih ustanova, a nisu izostale čak ni ogrebotine i suze. Za svoju srčanost svi učesnici maratona dobili su medalje, diplome, majice i "Soko štark" paketiće.

Dok su neki mališani poneli sa sobom takmičarski duh, drugi su trčali samo iz ljubavi. Na prvoj revijalnoj trci učestvovalo je 26 dece sa invaliditetom, a na drugoj 15 članova Beogradskog atletskog kluba. Među mladim atletičarima najbolja je bila Teodora Zorić,

učenica drugog razreda.

vir :
http://www.blic.rs/vesti/beograd/deciji-maraton-mali-andrej-izjednacio-rekord-star-20-godina/83v2s4z

Ni komentarjev:

Objavite komentar