četrtek, 26. januar 2017

Pečena nadevana jabolka

Preprosta sladica, po kateri si boste obliznili prste. Priprava vam bo vzela 15, čas peke pa še 20 minut.

Pečena nadevana jabolka Foto: Krištof Koman


Sestavine:
  • 4 jabolka, pomaranča ( premium DERBY brand ) 
  • za dobro pest različnega suhega sadja (hruške, rozine, datlji)
  • pest oreščkov (mandlji, orehi, ipd.)
  • 2 žlici medu

Priprava:
  1. Pečico vključimo na 180 stopinj.
  2. Pomarančo prerežemo in stisnemo sok.
  3. Suho sadje drobno narežemo in v posodici prelijemo s polovico pomarančnega soka in pustimo namakati.
  4. Cela jabolka izvotlimo z nožičkom ali žličko, da odstranimo peščišče. Če želimo bolj bogato nadevana jabolka, odprtino povečamo. Postavimo jih pokonci v model, da se tesno držijo drugo ob drugem in ne prevračajo.
  5. Peščišča damo v kozico, prilijemo vodo, da pokrije vse skupaj, dodamo žlico sladkorja in kuhamo nekaj minut, da dobimo kompot. Prihranimo.
  6. Oreščke narežemo bolj grobo in jih dodamo k namočenemu suhemu sadju. Vse skupaj v posodici pomešamo z medom. Z nadevom napolnimo jabolka v pekaču.
  7. V jabolčni kompot prilijemo preostanek pomarančnega soka in tekočino nalijemo ob jabolka v pekaču. Pekač postavimo v segreto pečico za 15-20 minut, da se jabolka zmehčajo, a ne preveč, sicer razpadejo.
  8. Ponudimo kot sladico s stepeno smetano po paradižnikovi enolončnici s testeninami in fižolom.

Vir http://www.delo.si/prosti-cas/kulinarika/cetrtkov-namig-za-posladek-pecena-nadevana-jabolka.html

Ni komentarjev:

Objavite komentar