ponedeljek, 23. januar 2017

Naravni pomarančni sok je najboljši začetek dneva !

Daje nam namreč potrebno energijo, ščiti naš imunski sistem ter spodbuja jutranji apetit

Fotografija osebe RASTODER Company.


Sveži sadni sokovi so bogati s snovmi, ki jih naš organizem potrebuje

Pogosti izgovori, zaradi katerih velikokrat preskočimo zajtrk, nas ne bi smeli zadrževati pri tem, da vsako jutro spijemo kozarec čistega sadnega soka. Vsi sveži sokovi so namreč izredno bogati s snovmi, ki so nujno potrebne za naš organizem, saj nas ščitijo pred številnimi boleznimi. Najboljši je predvsem svež pomarančni sok, saj vsebuje veliko flavonoidov ter naravnih antioksidantov, ki so odgovorni za zdravje srca, ožilja in imunskega sistema.

Pomarančni sok je bogat vir kalcija, vitamina C in magnezija

Kozarec pomarančnega soka vsebuje 110 kcal in ustreza povprečni dnevni zahtevi po vitaminu C. Je bogat vir kalcija, folacina in tiamina, vsebuje pa tudi vitamin B6, niacin in magnezij. Naravi pomarančni sok znanstveno dokazano dviguje raven dobrega HDL holesterola in ima poleg tega še veliko drugih koristi.

Pomarančni sok ima veliko koristi za naše zdravje

Pomarančni sok namreč zaradi prehranskih vlaknin pomaga uravnavati prebavo in zagotavlja boljše delovanje črevesja.  Poleg tega preprečuje t.i. jutranjo hipoglikemijo ali padec sladkorja v krvi, kar lahko povzroči vrsto fizičnih ali fizioloških simptomov, kot so omotičnost, slabost, spremembe razpoložeja, bolečine, anksioznosti in depresije. Dnevni vnos petih obrokov sadja in zelenjave je ključ do dobrega zdravja, enostavnega nadzora nad telesno težo in ohranjanja dobre forme – kozarec sadnjega soka je že eden izmed njih.
Pri ljudeh, ki zjutraj lakote ne občutijo, pomarančni sok spodbuja apetit in pomaga pri uživanju najbolj pomembnega obroka v dnevu. Dober zajtrk nam bo namreč dal energijo ki je potrebna za to, da preživimo še tako naporen dan.

Vir : http://zenska.hudo.com/zdravje/zdravo-zivljenje/kozarec-pomarancnega-soka-je-najboljsi-zacetek-dneva/

Ni komentarjev:

Objavite komentar