CHEESECAKE Z BANANAMI
Res je, da boste za pripravo sladice umazali veliko skled, vendar verjemite, da se bo vaš trud obrestoval. Še zlasti boste zadovoljni, ko boste opazovali zadovoljne obraze vseh, ki jim boste sladico postregli.
Nekaj ur pred pripravo sladice dve banani z olupkom
postavimo v zamrzovalnik, kjer ju pustimo toliko časa, da se olupek temno rjavo
obarva. Banani nato vzamemo iz zamrzovalnika in pustimo, da se odtajata.
Čas zamrzovanja banan in sladice ni vštet v čas priprave!
1 ) V kozici raztopimo maslo. Kozico odstavimo in počakamo,
da se maslo nekoliko ohladi. V kuhinjskem mešalniku drobno zmeljemo piškote.
Zmlete piškote stresemo v skledo in jih dobro pregnetemo z raztopljenim maslom.
Dno tortnega modela (premera 22 cm) obložimo s piškotno maso, ki jo z rokami
(ali s hrbtno stranjo žlice) potisnemo ob dno. Model shranimo v hladilnik, da
se piškotna masa strdi.
2 ) Odmrznjeni banani olupimo in v skledi z vilico dobro
pretlačimo. Sladko smetano čvrsto stepemo. V skledi z električnim mešalnikom,
nastavljenim na srednjo hitrost, zmešamo kremni sirček, sladkor in vanilijevo
aromo. V drugi skledi pa kremasto umešamo arašidovo maslo.
3 ) V arašidivo maslo najprej umešamo zmes kremnega sirčka
in sladkorja. Nato umešamo pretlačene banane, na koncu pa še stepeno smetano.
Pripravljeno zmes pretresemo na piškotno podlago. Z žlico ali lopatico jo
enakomerno razporedimo po modelu in po vrhu pogladimo. Model za več ur shranimo
v zamrzovalnik, da sladica zamrzne (lahko tudi čez noč).
4 ) Pred serviranjem zamrznjeno sladico vzamemo iz
zamrzovalnika in za približno 1,5 ure postavimo v hladilnik, da nekoliko
odmrzne. Nato jo vzamemo iz hladilnika in previdno odstranimo iz pekača.
Položimo jo na servirni krožnik ali pladenj ter okrasimo s čokoladnim prelivom
in kolobarji banane.
Sestavine za 8 oseb
3 derby banane
142 ml sladke smetane za stepanje
400 g kremnega sirčka (sirnega namaza)
100 g sladkorja v prahu
1 žlička vanilijeve arome
240 g arašidovega masla s koščki arašidov
PIŠKOTNA PODLAGA
150 g polnozrnatih piškotov
100 g masla
Ni komentarjev:
Objavite komentar