Torta iz smetane, sladkorja, kakava in banan. Temna in svetla kot Kubanci. Pripravljati jo začnemo prejšnji dan, pečena in sestavljena je v eni uri, hladimo jo 2 uri, pojemo pa
Sestavine za 12 oseb www.derbybanane.si
BISKVIT
4 jajca
200 g sladkorja
80 ml olja
200 g moke
50 g kakava v prahu
KREMA
500 ml sladke smetane
150 g sladkorja
150 g kakava v prahu
NADEV
2 zreli derby banani
PRELIV
1 vrečka temne kuverture
Vklopimo pečico in jo naravnamo na 180 stopinj. Model za torto namastimo in rahlo pomokamo.
Pripravimo maso za biskvit: jajca in sladkor v skledi z električnim mešalnikom penasto stepemo. V jajčno peno vmešamo kakav. V skledico presejemo moko, ki jo z metlico počasi primešamo zmesi. Na koncu primešamo še olje.
Maso vlijemo v model za torto. Pečemo v ogreti pečici 20 minut. Pečen biskvit 10 minut ohlajamo v modelu, potem ga zvrnemo na rešetko, kjer ga povsem ohladimo.
Pripravimo kremo: smetano, ki smo jo pripravili prejšnji dan, čvrsto stepemo in ji med stepanjem postopoma dodamo 50 g sladkorja. Banane olupimo in narežemo na kolobarje. Ohlajen biskvit položimo na servirni krožnik, obložimo s 3/4 banan in premažemo s kakavovo smetano. Torto postavimo v hladilnik za dve uri, da se dobro ohladi.
Pripravimo kuverturo po navodilih z embalaže in jo prelijemo po torti. S segretim nožem jo enakomerno razporedimo po torti. Torto okrasimo s preostalimi kolobarji banan. Torto postavimo na hladno, da se preliv strdi. Nato torto razrežemo in postrežemo.
več na okusno.je http://okusno.je/recept/kubanska-torta
Ni komentarjev:
Objavite komentar