OCVRTE BANANE S KOKOSOVIM SLADOLEDOM
Odlično kombinacijo banane in kokosa vam tokrat predstavljamo v izjemni sladici, ki se prileže v prav vseh letnih časih: ocvrtih bananinih kolobarjih s kokosovim sladoledom.
Sestavine za 4 osebe www.derbybanane.si
2 derby banani
100 g moke
2 žlici sladkorja
1 žlička sode bikarbone
1 ščepec soli
1 veliko jajce, razžvrkljano
150 ml mleka
1,5 žlice limoninega soka
olje za cvrenje
štiri kepice kokosovega sladoleda
1 ) V skledi zmešamo moko, sladkor, sodo bikarbono in sol. Na sredini suhih sestavin naredimo jamico, v katero vlijemo razžvrkljano jajce in polovico mleka. Dobro premešamo in postopoma prilijemo še preostalo mleko. Ko dobimo gladko testo brez grudic, prenehamo z mešanjem. Zmes mora biti malo bolj gosta, kot je testo za palačinke.
2 ) Kokosov sladoled iz zamrzovalnika prestavimo v hladilnik. V globoki ponvi (loncu) dobro segrejemo olje. Banane olupimo in narežemo na 1,5 do 2 cm široke kolobarje, ki jih prelijemo z malo limoninega soka. Vsak kos posebej potopimo v pripravljeno testo in previdno položimo v vroče olje. Cvremo tako dolgo, da se ocvrtki zlato rumeno ocvrejo na spodnji strani, potem pa jih previdno obrnemo in ocvremo še na drugi strani.
3 ) Bananine ocvrtke poberemo iz olja in položimo na krožnik, ki smo ga obložili s papirnatimi brisačkami. Kokosov sladoled vzamemo iz hladilnika. Ocvrtke serviramo na krožnike. Na vsak krožnik dodamo še eno kepico kokosovega sladoleda in pripravljeno sladico postrežemo.
več na okusno.je http://okusno.je/recept/ocvrte-banane-s-kokosovim-sladoledom
Ni komentarjev:
Objavite komentar