sreda, 13. januar 2016

BANANIN KRUH

BANANIN KRUH

Če se vam že nekaj časa po hladilniku valjajo banane, pa ne veste, kaj bi iz njih naredili, je najbolje, da jih uporabite za pripravo slastnega bananinega kruha, ki si ga lahko privoščite za zajtrk, malico ali večerjo.

Priprava
Za pripravo bananinega kruha potrebujemo globok pravokoten pekač velikosti 26 x 11 cm.
1 ) Pečico segrejemo na 160 stopinj Celzija. V skledo presejemo moko in jo zmešamo s cimetom, pecilnim praškom in sodo bikarbono. Banano olupimo in narežemo na kolobarje, ki jih v skledi dobro pretlačimo z vilicami. Pekač dobro namastimo z maslom.
2 ) V večji skledi z električnim mešalnikom kremasto umešamo maslo, sirup in sladkor. Dodamo jajci, pretlačeno banano in vanilijev ekstrakt ter mešamo še približno 2 minuti.
3 ) Hitrost mešalnika znižamo na najnižjo stopnjo in po žlicah počasi umešamo še mešanico suhih sestavin (moke, sode bikarbone, cimeta in pecilnega praška).
4 ) Testo vlijemo v namaščen pekač in ga enakomerno razporedimo po pekaču. Kruh pečemo v ogreti pečici približno 60 minut. Kruh je pečen, ko se na površini zlato rjavo obarva, na zobotrebcu, ki ga zapičimo v testo, pa ne ostane nobenih sledi, ko ga izvlečemo.
5 ) Pečen kruh vzamemo iz pečice in približno 10 minut hladimo v pekaču. Nato ga zvrnemo na rešetko in povsem ohladimo. Ohlajen kruh narežemo na rezine in postrežemo z različnimi namazi ali marmeladami.
Sestavine za 8 oseb

4 zrele derby banane
125 g zmehčanega masla
100 g rjavega sladkorja
115 g zlatega sirupa
1 žlička vanilijevega ekstrakta (arome)
2 jajci
225 g moke
1 žlička pecilnega praška
1 žlička sode bikarbone
1 žlička mletega cimeta
maslo za namastitev pekača

Ni komentarjev:

Objavite komentar