ponedeljek, 18. januar 2016

Ovsena kaša z derby banano !

Otroci jih obožujejo !

Banane so običajno prvo sadje, ki ga uvedemo na dojenčkov oziroma malčkov jedilnik. Razlogov je več: so blagega in prijetnega sladkastega okusa, lahko prebavljive in zelo redko povzročajo alergije. Poleg tega, da so odlične kot samostojen prigrizek, so lahko tudi okusen dodatek žitnim kašicam, mlečnemu rižu in sadnim pirejem.





















Sestavine  za 4 osebe                                                                    www.derbybanane.si

1 derby banana
500 ml  vode
250 ml mleka
160 g ovsenih kosmičev
1 ščepec soli

4 žlice tekočega medu

Ovsena kaša z banano

Ovseni kosmiči so zaradi velike vsebnosti vlaknin odlično živilo pri shujševalnih dietah, poleg tega pa urejajo prebavo in spodbujajo izločanje vode. In kdaj je najprimernejši čas, da si jih prvoščimo? Že takoj zjutraj, seveda !

Priprava


  • Na srednjo temperaturo pristavimo kozico z mlekom in vodo. Ko se na robu površine tekočine začnejo delati mehurčki (tik preden tekočina zavre), v kozico dodamo ovsene kosmiče in sol. Mešamo z leseno kuhalnico. Ko se na robu površine znova začnejo delati mehurčki, znižamo temperaturo in kosmiče v pokriti kozici kuhamo še od 8 do 10 minut.

  •  Kuhano ovseno kašo razporedimo po skledicah ali globokih krožnikih. Banano olupimo in narežemo na kolobarje, ki jih razporedimo po vrhu kaše. V vsako skledico na koncu dodamo še žlico medu, ki ga prelijemo po kaši.



več na Okusno.je : http://okusno.je/clanek/banana-na-1001-nacin/vec-kot-10-receptov-ki-vas-bodo-navdusili.html

Ni komentarjev:

Objavite komentar