sreda, 13. januar 2016

OVSENI PIŠKOTI Z BANANO IN ARAŠIDOVIM MASLOM

OVSENI PIŠKOTI Z BANANO IN ARAŠIDOVIM MASLOM

Za pripravo piškotov zadostujejo že samo tri sestavine - zrele banane, ovseni kosmiči in arašidovo (mandljevo) maslo. Mi smo dodali še malo rozin, vi pa se lahko poigrate in v osnovno maso vmešate čokoladne koščke ali sesekljane orehe (lešnike ali mandlje). 


























Priprava

1 ) Pečico segrejemo na 170 stopinj Celzija. Nizek pekač za piškote obložimo s papirjem za peko.
2 ) Banani olupimo in v skledi z vilicami dobro pretlačimo. Bananino kašo zmešamo z arašidovim maslom, nato pa v zmes vmešamo še ovsene kosmiče in rozine. Ko dobimo enotno maso, prenehamo z mešanjem.
3 ) Maso zajemamo z žličko in kupčke polagamo na pripravljen pekač. Pazimo, da je med posameznimi kupčki malo praznega prostora, saj se piškoti med peko nekoliko razlezejo. Piškote pečemo v ogreti pečici 15 do 20 minut.
Dodatni nasveti
Arašidovo maslo lahko nadomestimo z mandljevim ali lešnikovim maslom.

Namesto rozin lahko v maso vmešamo čokoladne kaplice (na majhne koščke narezano čokolado), grobo sesekljane orehe, suho sadje ipd.
Prednosti
Po zaslugi številnih vitaminov, rudninskih snovi (fosfor, kalij, mangan, selen, železo, kalcij) in nenasičenih maščobnih kislin, ovseni kosmiči v svetu zdrave prehrane veljajo za izjemno zdravo živilo. Ker vsebujejo veliko kompleksnih ogljikovih hidratov in topnih vlaknin, imenovanih betaglukani, so odlična izbira tudi pri številnih shujševalnih dietah

Sestavine za 6 oseb

2 zreli derby banani
2 žlici arašidovega masla brez dodanega sladkorja
120 g ovsenih kosmičev (1 skodelica)
1 pest rozin

Ni komentarjev:

Objavite komentar