četrtek, 14. januar 2016

PIŠČANČJE POLPETE Z BANANO

PIŠČANČJE POLPETE Z BANANO

Za male in velike, suhe in debele, energične ter tudi zaspane ...  so primerne polpete iz piščanca in banane. In v vaši kuhinji bo zadišalo po eksotiki, banane pa bodo poskrbele za energijo.


Sestavine za 4 osebe                                                                          www.derbybanane.si
1 zrela derby banana
450 g moknatega krompirja
300 g mletega piščančjega mesa
2 mladi čebulici (samo beli del)
3 žlice moke
1 žlica limoninega soka
0,5 žličke soli
1 ščepec mletega belega popra
olje

Krompir olupimo, operemo in narežemo na manjše koščke. Skuhamo ga v rahlo osoljeni vodi. Čebulici očistimo, operemo in drobno sesekljamo. 

Kuhan krompir dobro odcedimo in pretlačimo. Nato mu primešamo piščančje meso. Banano olupimo, pretlačimo z vilicami ter jo skupaj z moko, limoninim sokom in čebulo dodamo krompirju in mesu. Po okusu začinimo s poprom in soljo. Vse sestavine dobro premešamo, da dobimo enotno in gladko zmes.

Zmes razdelimo na približno 8 enao velikih delov. Z rahlo pomokanimi rokami iz mase oblikujemo ploščate polpetke.

Na kuhalnik pristavimo ponev, v kateri dobro segrejemo olje. Polpete pečemo približno 15 minut oziroma tako dolgo, dokler niso povsem pečene. Vmes jih enkrat obrnemo.

Pečene polpete poberemo iz ponve, zložimo na papirnate brisačke in shranimo na toplem. Nato jih serviramo na krožnike in postrežemo skupaj z itbrano prilogo. 

več na okusno.je http://okusno.je/recept/polpeti-iz-piscanca-in-banane 

Ni komentarjev:

Objavite komentar