četrtek, 14. januar 2016

OCVRTE BANANE S SLADOLEDOM

OCVRTE BANANE S KOKOSOVIM SLADOLEDOM

Odlično kombinacijo banane in kokosa vam tokrat predstavljamo v izjemni sladici, ki se prileže v prav vseh letnih časih: ocvrtih bananinih kolobarjih s kokosovim sladoledom.



















Sestavine za 4 osebe                                                                       www.derbybanane.si
2 derby banani
100 g moke
2 žlici sladkorja
1 žlička sode bikarbone
1 ščepec soli
1 veliko jajce, razžvrkljano
150 ml mleka
1,5 žlice limoninega soka
olje za cvrenje
štiri kepice kokosovega sladoleda

1 ) V skledi zmešamo moko, sladkor, sodo bikarbono in sol. Na sredini suhih sestavin naredimo jamico, v katero vlijemo razžvrkljano jajce in polovico mleka. Dobro premešamo in postopoma prilijemo še preostalo mleko. Ko dobimo gladko testo brez grudic, prenehamo z mešanjem. Zmes mora biti malo bolj gosta, kot je testo za palačinke.

2 ) Kokosov sladoled iz zamrzovalnika prestavimo v hladilnik. V globoki ponvi (loncu) dobro segrejemo olje. Banane olupimo in narežemo na 1,5 do 2 cm široke kolobarje, ki jih prelijemo z malo limoninega soka. Vsak kos posebej potopimo v pripravljeno testo in previdno položimo v vroče olje. Cvremo tako dolgo, da se ocvrtki zlato rumeno ocvrejo na spodnji strani, potem pa jih previdno obrnemo in ocvremo še na drugi strani.

3 ) Bananine ocvrtke poberemo iz olja in položimo na krožnik, ki smo ga obložili s papirnatimi brisačkami. Kokosov sladoled vzamemo iz hladilnika. Ocvrtke serviramo na krožnike. Na vsak krožnik dodamo še eno kepico kokosovega sladoleda in pripravljeno sladico postrežemo.

več na okusno.je  http://okusno.je/recept/ocvrte-banane-s-kokosovim-sladoledom

Ni komentarjev:

Objavite komentar